dilluns, 26 de juliol del 2010

El Punt publica l'article "Polèmica constant" a la secció "Els ajuntaments des de l'oposició"

Aquí us reprodueixo l'article "Polèmica constant" que la periodista Mar Vicente ha publicat avui al diari El Punt en la nova secció "Els ajuntaments des de l'oposició".
La delimitació dels canals a Empuriabrava. Ha estat un dels temes polèmics que ha hagut
d’afrontar el govern municipal. L’oposició opina que es va actuar ”tard i malament”. El Punt
PLA GENERAL - Ha estat un dels temes més discutits del mandat a Castelló d'Empúries i l'oposició fins i tot ha dut un regidor a l'oficina antifrau.

TRANSFUGUISME - CiU i PSC critiquen el pacte de govern actual, que ha acabat amb tot l'equip declarat trànsfuga.

ECONOMIA MUNICIPAL - Lamenten la mala gestió, que ha provocat un pla de sanejament.

La política municipal de Castelló d'Empúries viu un mandat polèmic marcat pel pacte de govern possibilitat per una regidora trànsfuga i per la tramitació del pla urbanístic, dos temes que han provocat enfrontaments durs entre govern i oposició, sobretot els dos primers anys. Després de les eleccions del 2007, ERC, PP, Entesa per Castelló i Empuriabrava i una regidora que va abandonar la llista del PSC van fer un pacte per treure socialistes i convergents del govern. Llavors es va explicar l'aliança com la manera d'evitar el pla urbanístic que s'estava tirant endavant.

Tres anys després l'exalcalde i ara portaveu de CiU, a l'oposició, Xavier Sanllehí, creu que el motiu real del que anomena “un pacte contra natura” no era el POUM, perquè si fos així, “la proposta hauria estat molt diferent, i no ho ha estat”. Sanllehí pensa que va ser un pacte que l'únic que volia era anar contra CiU i el PSC i hi afegeix que el nou equip ja va néixer “sense legitimació” i que un govern que “s'ha creat només per anar contra alguna cosa està condemnat al fracàs”. Sanllehí deixa clar que la gran diferència amb el seu pla és la participació del regidor del PP Julià Genovès, a qui han acusat a l'oficina antifrau de possible prevaricació.

També fa referència a aquest cas Josep Rodà (PSC), que critica que el pacte no va ser només contra el POUM, sinó que hi havia motius personals: “Cadascú és molt gelós de la seva parcel·la i quan l'alcalde vol posar normes és quan hi ha embolics”. Del POUM, Rodà troba imperdonable que s'hagi bloquejat la possibilitat d'ampliar els canals d'Empuriabrava. Però el tema que més indigna el socialista és el de la regidora trànsfuga, Maria Dolors del Fresno, que va deixar el partit. Rodà considera que “a més de fer mal al PSC, no està fent cap favor als altres”. L'actuació de la regidora va acabar amb tot l'equip de govern declarat trànsfuga.

Tard i malament

Xavier Sanllehí (CiU) opina que en temes clau d'aquest mandat el govern municipal ha actuat “tard i malament” i fins i tot considera que després de tres anys es podria dir que “és un govern captiu dels seus errors, de la manca de lideratge i de la incompetència”. Sanllehí parla de temes com ara el de la delimitació dels canals d'Empuriabrava, el pla especial dels Aiguamolls i el transport escolar. “L'atermenament no es va portar bé, nosaltres ja ho havíem advertit quan va passar a Santa Margarida”, posava d'exemple Rodà.

Passades les diverses polèmiques que han marcat el mandat, les últimes enganxades entre govern i oposició han estat per la gestió econòmica. Rodà considera que és un dels grans temes castellonins i tot i que recorda que els han donat un vot de confiança, creu que la mala gestió del personal de l'Ajuntament ha acabat amb uns mals resultats en recaptació. Hi coincideix Sanllehí, que concreta que el desmantellament de l'àrea de gestió tributària va provocar el col·lapse pocs mesos després i va fer reduir els ingressos, “tot i un augment dels impostos brutal”. “El resultats han estat estrepitosos i ara han hagut d'endurir el pla de sanejament; he ofert col·laboració a l'alcalde molts cops”, diu. De fet, els canvis de llocs de treball i la rebaixa de sou ha acabat amb diverses denúncies dels treballadors municipals als jutjats, cosa que tant CiU com el PSC troben que ha donat molt mala imatge.

Sanllehí destaca el descontent que hi ha al poble i la falta de projecte de govern

Xavier Sanllehí. Portaveu de CiU i exalcalde de Castelló. El Punt
L’exalcalde de Castelló i portaveu del CiU, Xavier Sanllehí, opina que aquest equip de govern no té projecte per anar més enllà i que “l’exemple més clar és que no han estat capaços de planificar res de cara al futur”. Sanllehí critica que, a banda d’acabar projectes iniciats en l’anterior mandat, no s’ha fet res més: “Els grans projectes són projectes nostres”. “L’únic que van fer va ser l’equipament del Trabuc i els el va tombar Urbanisme”, sosté. Per això, l’exalcalde considera que fins ara el balanç del mandat és “tristament pobre”. “Hem perdut tres anys en què s’han limitat a pintar ratlles a terra i tapar forats”, diu. Sanllehí es pregunta, a més: “Què trobarà sobre la taula el proper govern?”.

La Fitxa
  • Població el 2009: 12.111 habitants
  • Cens en les eleccions del 2007: 5.369 habitants
  • Població estrangera l'any 2009: 6.025 habitants
  • Densitat de població: 286,3 habitants per km²
  • Participació en les últimes eleccions: 3.054 votants (56,88%)
  • Extensió: 42 km²
  • Equip de govern: ERC (3 regidors), Entesa (3), PP (2) i una regidora no adscrita
  • Oposició: CiU (6) i PSC (2)


No hi ha comentaris.

El Bloc de Xavi Sanllehí es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contràries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. El Bloc de Xavi Sanllehí no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè entén que són responsabilitat exclusivament seva. El Bloc de Xavi Sanllehí tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través d'aquest bloc.

Publica un comentari a l'entrada