diumenge, 20 de març del 2011

Entrevista del diari El Punt a Xavi Sanllehí, alcaldable per CiU a Castelló d'Empúries

Xavi Sanllehí va escollir la residència Toribi Duran per fer la fotografia per a l'entrevista
Xavier Sanllehí Brunet, castelloní, està casat i té quatre fills. Llicenciat en psicologia, actualment és director de recursos humans a l'IAS de Girona. És regidor des del 1995 i va ser alcalde dotze anys, fins al 2007. És militant de CiU des del 2002, abans havia estat a ERC i a la formació independent UPM.

“Aquest mandat s'ha governat la inèrcia”


L'alcaldable espera una majoria suficient per governar però no descarta cap pacte amb ningú i diu que no actuarà amb rancúnia.

Faran un auditoria si recuperen l'alcaldia i diu que els projectes que es puguin fer dependran de com trobin econòmicament l'Ajuntament.


Quin equip prepara?
Hi ha canvis i una certa renovació. En Joan Serra per motius de salut ha deixat els primers llocs i segurament tancarà. La número dos serà l’Assumpció Brossa i repeteix l’Elena Iglesias. Hi ha haurà cares noves i buscarem l’equilibri entre Castelló i Empuriabrava i entre Convergència i Unió.

Quina serà la base del programa electoral de CiU a Castelló?
La promoció econòmica, digues-li turística, econòmica, comercial... per nosaltres és el mateix. Considerem que aquests anys això s’ha deixat de banda. S’hi han dedicat pocs diners. Tornarem a donar-li un impuls perquè és una de les prioritats del municipis tornar a activar l’activitat econòmica ajudant les empreses a implantar-se. Desburocratitzant, farem un municipi business friendly.

Què deixarà fer la situació econòmica de l’Ajuntament?
Suposem que trobarem un ajuntament on no hi haurà ni un duro. El primer que farem serà auditar la situació econòmica i en funció d’això plantejarem les futures inversions, però la prioritat serà acabar projectes ja començats. Són projectes que ja eren de l’anterior mandat.

Aquest mandat com el defineix?
Aquest mandat s’ha gestionat la inèrcia i ho trobo malament. Són projectes que en alguns casos fins i tot havíem licitat. Estic parlant de clavegueram, sala polivalent, centre de serveis, la llar d’infants d’Empuriabrava, el convent de Santa Clara, l’Ecomuseu Farinera. El senyor Güell diu que això passa sempre i és cert, però has de planificar el futur. Que em digui quin projecte hi haurà. No hi ha res, no han ideat cap projecte ni res que puguin atribuir-se.

Què necessita Castelló?
Difícilment m’atreviré a fer promeses que no podré complir. El que sí que em comprometo és a acabar el que tenim sobre la taula. Però a mi m’agradaria que el municipi, per exemple, pogués tenir rehabilitat el local del Centro. Però trobaré els diners per fer-ho? O algunes rotondes en alguns punts conflictius d’Empuriabrava. Seria molt bo tenir una nova llar de jubilats. També una piscina.

Què diria als seus votants perquè el tornin a fer alcalde?
Que nosaltres tenim una experiència, que som un equip cohesionat, que tenim un projecte clar de futur pel municipi, no tres projectes coma un. I que, per tant, tornarem a recuperar l’orgull de municipi, perquè durant aquests anys hem quedat molt desacreditats a tots els nivells. Han estat uns anys foscos de retrocés perdent pistonada a tot arreu. Ha estat un mandat mogut.

Espera una campanya difícil?
Espero que no. La nostra campanya serà en positiu. Sempre ho han estat. Intentarem explicar el programa electoral i les nostres propostes de futur. Mirarem de no entrar en una campanya agressiva. Si ens ataquen ens defensarem, això sí.

Que hi hagi més llistes qui beneficia i qui perjudica?
Dependrà de les llistes que es presentin. Que es presentin més llistes no ens afecta, perquè el nostre electorat ens coneix. Ens ha fet confiança moltes vegades i esperem que ho continuï fent. El 2007 ja vam guanyar llargament i ara els sondejos que tenim és que podríem millorar el resultat.

I si calen pactes?
Demanarem una majoria suficient per poder governar. Disposats a pactar, estem disposats a pactar amb tothom si podem aplicar el nostre programa i hi ha sintonia amb la gent de les altres candidatures. El que no farem serà actuar amb rancúnia. El nostre objectiu és governar.

Font El Punt.


No hi ha comentaris.

El Bloc de Xavi Sanllehí es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contràries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. El Bloc de Xavi Sanllehí no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè entén que són responsabilitat exclusivament seva. El Bloc de Xavi Sanllehí tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través d'aquest bloc.

Publica un comentari a l'entrada