diumenge, 2 de febrer del 2014

Entrevista de la revista CRAE a l'Alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí

Xavi Sanllehí
Xavier Sanllehí, alcalde de Castelló d'Empúries: ”Aquest any 2014 es presenta bé”.

Quines són les principals novetats de la festa d'hivern de Castelló?
”Doncs que hem rebut la col·laboració de moltes entitats i que en aquests moments difícils tots treballem alhora per tirar la Festa Major endavant”.

Com convenceria a la gent perquè vingués a la festa?
”Explicant que hi ha activitats per a tots els públics, des de la mainada, fins als adolescents, passant pels interessats en l'art amb les exposicions i les jornades de portes obertes als Museus del poble, pels amants de l'esport amb dos tornejos de futbol sala amb la peculiaritat que un és nocturn... També hi haurà un ball de gala on escollirem la pubilla i l'hereu i els fusellers ens despertaran el diumenge al matí i llavors hi ha programat, com no podria ser d'altra manera, l'Ofici Solemne de Festa Major, una exhibició dels Castellers Vailets de l'Empordà, una ballada de sardanes i una trobada de Corals al convent de Santa Clara per la tarda del diumenge. A més podrem veure o tornar a veure fer l'obra “Políticament incorrecte” representada amb gran èxit pel Grup de Teatre Esplais”.

És una festa encaminada principalment a la gent del poble?
”Podríem dir que és una festa equilibrada: hi ha activitats per a la gent del poble que és el principal protagonista de la Festa, però la gent de fora i els visitants també poden aprofitar l'ocasió per conèixer el patrimoni de la nostra Vila, tant pel que fa a edificis com a obres contemporànies d'una artista local com és la Pilar Farrés. Tothom pot trobar-hi el seu espai”.

Canviant de tema i centrant-nos en l'ajuntament. Com es presenta aquest 2014? Quins són els projectes més importants que s'han de tirar endavant?
”Aquest any es presenta bé, amb la situació econòmica controlada malgrat el desgavell que ens vam trobar en iniciar la legislatura i la majoria dels temes essencials ben encarrilats, com per exemple la gestió dels canals, la inclusió de la Vila en la Red de Juderías, la gestió de la platja i els seus edificis... Són reptes que se'ns van presentant i anem solucionant o encarrilant. A més hem preparat uns canvis a la zona blava que ajudaran a regular millor l'aparcament al centre i que hem cregut beneficiosos pels comerciants i els professionals i restauradors interessats i també ens ajudarà a ordenar la zona comercial d'Empuriabrava i els seus entorns. Finalment i després de quinze anys d'esforços hem finalitzat l'obra del clavegueram connectant 11.000 habitatges a la xarxa, hem asfaltat més de 164.000 m2 de carrers i hem renovat més de 2.800 punts d'enllumenat públic”.

A nivell personal, ja té decidit si es tornarà a presentar a les eleccions del 2015?
”Encara no està decidit sinó que depèn principalment de la família, dels militants i dels òrgans del partit, però tenint la meva situació laboral resolta no em falten ganes ni energia per poder seguir treballant en la gestió de l'àmbit municipal”.

I a nivell de país, hi haurà consulta aquest any?
”N'estic totalment convençut. D'una manera o altra crec que el nostre President ens convocarà a votar pel futur de Catalunya el dia 9 de novembre d'aquest any”.

Font: Revista CRAE


No hi ha comentaris.

El Bloc de Xavi Sanllehí es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contràries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. El Bloc de Xavi Sanllehí no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè entén que són responsabilitat exclusivament seva. El Bloc de Xavi Sanllehí tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través d'aquest bloc.

Publica un comentari a l'entrada