dimecres, 22 d’octubre del 2008

Sobre la Ruta de l’Art...

Aquest cap de setmana vaig assistir a la inauguració de la Primera Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries. La veritat és que ha estat una gran iniciativa que ha situat a la Vila Comtal dins el mapa dels esdeveniments culturals més destacats d’enguany.

Ha estat una trobada de quaranta-un artistes del món de la pintura i l’escultura, que s’han reunit aprofitant la riquesa patrimonial i arquitectònica del centre històric de l’antiga capital del comtat d’Empúries. En aquest repertori tan extens hi podem trobar les primeres figures de l’art empordanès, juntament amb una selecció dels millors noms de les terres gallegues. No en citaré cap perquè tots són destacables.

I de qui ha estat aquesta magnífica idea? Del nostre Ajuntament? Doncs no, sinó de la sempre enèrgica i hiperactiva Anna Maria Constanseu, pintora de Castelló que bull en idees i activitat, malgrat tots els entrebancs i traves que se li han posat des de diverses àrees de la Casa de la Vila. Una gran dona que sempre ha estat ficada en els millors saraus de la vila. Gràcies a ella s’han pogut portar els millors pintors gallecs i de passada conèixer els corrents artístics d’altres contrades. Alhora, aprofitant l’avinentesa, i amb els seus dots de perseverança i loquacitat, ha aconseguit, en un fet inèdit, engrescar a quasi tot l’Empordà artístic en un sol projecte. D’aquesta manera, i amb la participació de la major part dels propietaris de grans casals del centre històric, ha aconseguit un còctel realment molt atractiu. Felicitats Anna Maria!!!

Així mateix, cal dir que ha estat sempre acompanyada en l’organització de l’esdeveniment de la Maria Jofre. La meva antiga secretària, que hi ha aportat els seus dots d’organització i la seva capacitat de treball. Juntament amb en Josep Roca, han fet un equip en què els resultats han estat evidents. A tots us vull felicitar molt efusivament. Espero que el nostre Ajuntament se n’hagi adonat de la transcendència de l’acte i no renunciï a donar-li la continuïtat merescuda.

De totes maneres, no puc estar-me d’esmentar algunes incògnites que planen per sobre d’aquest esdeveniment. On era el regidor de Cultura? Com és que s’ha organitzat des de l’àrea de comerç? On eren la majoria de regidors en l’acte d’inauguració? Ja l'han fet tots els regidors la Ruta? Em consta que hi han hagut fortes reticències per part d’alguns regidors a donar suport a l’organització d’aquest fet. Lamentable. Aquesta és la visió que tenen alguns de la promoció de la cultura. I en aquests moments tenen responsabilitats de govern. Com diuen alguns, que Déu ens agafi confessats!!!



No hi ha comentaris.

El Bloc de Xavi Sanllehí es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contràries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. El Bloc de Xavi Sanllehí no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè entén que són responsabilitat exclusivament seva. El Bloc de Xavi Sanllehí tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través d'aquest bloc.

Publica un comentari a l'entrada