dijous, 9 d’octubre del 2008

Deu mesures per fer front a la crisi econòmica actual

Abans d’ahir, vàrem presentar una moció, per a debatre en el pròxim Ple Municipal, que proposa l’adopció de deu mesures per a fer front a l’actual crisi econòmica. No les esmentaré totes per no allargar-me.

D’aquestes destacaré la que fa referència a la demanda de congelació de tots els tributs, taxes i preus públics que s’aprovaran per a l’any que bé. És una proposta raonable i coherent tenint en compte que l’any passat ens van apujar l’I.B.I. un 20%, la taxa de recollida d’escombraries un 16% i la de clavegueram un 64%. A més en la conjuntura actual és una mesura que pot ajudar, i molt, a tots els veïns del municipi.

A més, també hem proposat incloure en les ordenances fiscals de l’any 2009 una sèrie de mesures d’exempcions i bonificacions als principals impostos i taxes per aquells col·lectius més afectats per la recessió econòmica i que hi hagi més facilitats de fraccionament en el pagament de rebuts.

Altres mesures que proposem són que l’Ajuntament de Castelló pagui 100 € a cada alumne empadronat al municipi, com a ajut per a l’adquisició de llibres escolars per al present curs acadèmic, i que per a potenciar els serveis relacionats amb l’accés a l’habitatge iniciï alguna promoció d’habitatges de protecció oficial durant l’any 2009.

En la moció demanem igualment que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries congeli les despeses relatives a càrrecs electes, grups municipals i personal de confiança (sous, dietes d’assistència a òrgans municipals, retribucions als grups municipals, etc.) i que es redueixi la despesa de les partides de publicitat i propaganda, atencions protocol·làries i festes, que permeti alliberar recursos ordinaris per aplicar-los en mesures socials i de suport a l’ocupació.

Aquestes mesures han de servir per a fer més lleuger el mal tràngol que estan passant moltes famílies del municipi davant la situació econòmica actual.

Espero que en el Ple aquesta moció rebi el suport de tot el consistori. En aquestes circumstàncies hem de fer un esforç tots plegats per a ajudar a aquells que més ho necessiten.

Esperem-ho!!!



No hi ha comentaris.

El Bloc de Xavi Sanllehí es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contràries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. El Bloc de Xavi Sanllehí no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè entén que són responsabilitat exclusivament seva. El Bloc de Xavi Sanllehí tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través d'aquest bloc.

Publica un comentari a l'entrada