diumenge, 16 de maig del 2010

Entrevista de la revista CRAE (Creacions Alt Empordà)

Foto amb el company i amic Joan Serra
En el seu número 71, corresponent al mes de maig d'enguany, la revista CRAE (Creacions Alt Empordà) em va fer una entrevista que aquí us la proporciono transcrita:

"Xavier Sanllehí (CiU) és el cap de l'oposició de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries. Va ser alcalde durant dotze anys però en les últimes eleccions va perdre l'alcaldia després d'un pacte entre ERC, el PP, Entesa i una regidora del PSC. En les properes municipals, que s'han de celebrar d'aquí a un any, tornarà a repetir com a cap de llista convergent.

Com encara aquestes eleccions?

Amb molt d'optimisme i amb ganes de fer un canvi. Nosaltres vam tenir un bon resultat en les últimes municipals, però una regidora trànsfuga del PSC va canviar els equilibris i va fer caure l'anterior govern CiU-PSC. Es palpa a l'ambient que aquest nou govern no agrada, perquè la seva acció ha estat molt pobra. Durant aquest temps que he estat a l'oposició he rebut mostres de suport de la gent i això et dóna molta moral per continuar endavant.

Pot posar alguns exemples d'aquesta gestió que vostè qualifica de pobra?

En tres anys no han fet res de nou. Només han impulsat projectes que havien estat engegats per nosaltres en l'anterior legislatura, alguns dels quals tenien part del finançament resolt. Per exemple, la sala polivalent, el centre de serveis o la llar d'infants. Per tant, només s'han dedicat a gestionar i ho han fet bastant malament.

Considera que l'actual pacte de govern va ser una aliança contra Sanllehí?

I tant. Era una unió contra Sanllehí, contra CiU i contra el PSC, que governava amb nosaltres.

Les relacions entre govern i oposició estan enverinades.

La veritat és que són molt dolentes. Ens han ignorat totalment. La Junta de Portaveus no s'ha reunit mai i gairebé hem de pregar al govern perquè ens donin alguna informació.

Un dels temes més polèmics ha estat al Pla General.

Un dels motius que els partits del govern van al·legar per fer el pacte era que el nostre pla general era molt dolent i ara resulta que l'han aprovat exactament igual, exceptuant que han reduït 400 cases. No entenc tota la comèdia que van muntar contra el nostre projecte. També s'ha de ressaltar que nosaltres vam denunciar a l'Oficina Antifrau que l'actual POUM afavoreix el regidor del PP. I si fem memòria també recordarem que ERC, quan CiU i PSC governaven, va presentar una proposta de pla general que incloïa 1.110 habitatges menys que els que ara han aprovat. Tot plegat és escandalós.

Quin canvi proposa CiU per a les pròximes eleccions?

Volen tornar a la normalitat amb un govern que aplegui les forces majoritàries i que no es repeteixi un pacte com l'actual. La gent no va entendre que CiU i PSC es quedessin a l'oposició. Realment hem tingut un govern vergonyós, el primer govern que ha estat declarat trànsfuga per la comissió del Congrés.

www.revistacrae.com
M. SERBA”

Cliqueu aquí si voleu llegir la revista completa o visiteu el web de la revista CRAE.


No hi ha comentaris.

El Bloc de Xavi Sanllehí es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contràries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. El Bloc de Xavi Sanllehí no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè entén que són responsabilitat exclusivament seva. El Bloc de Xavi Sanllehí tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través d'aquest bloc.

Publica un comentari a l'entrada