dilluns, 26 de juliol del 2010

La Cadena SER fa públic l'informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya sobre el POUM i el transfuguisme de Castelló d'Empúries

Oficina Antifrau
Després de la denúncia presentada per CiU, l'Oficina Antifrau ha emès un informe, fet públic per la Cadena SER, en el que insta a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries a investigar l'actuació del regidor del PP, Julià Genovés, per beneficiar des del govern a empreses promotores amb qui té interesos. Antifrau ha enviat una comunicació a l'alcalde on l'adverteix que estudiarà si ho posa en mans de la fiscalia.

L'informe raonat de l'Oficina Antifrau de Catalunya el firma el seu director, David Martínez Madero. L'informe, elaborat a partir d'una denúncia de CiU, assegura que el regidor del PP, que governa amb ERC, l'Entesa (ICV) i una trànsfuga del PSC, va intervenir i votar en el procés d'aprovació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Diu Antifrau que abans de ser regidor de govern, Genovés havia fet feines d'intermediació en la compravenda de terrenys per encàrrec de les empreses INIPS 70 i FASU, amb importants interessos a la població.

Anifrau explica que la Llei de Bases de Règim Local estableix que els membres de les corporacions locals han d'abstenir-se de participar en la deliberació, votació i decisió de tot assumpte on hi tinguin un interès personal o amistat íntima amb els interessats. Malgrat que en el ple va reconèixer-ho, en un escrit enviat a Antifrau l'any passat, Genovés rectifica i diu que no té relació íntima d'amistat amb cap dels propietaris actuals del sector Muga - Suberolita, que són els terrenys en litigi.

L'informe conclou que hi ha un aparent conflicte d'interessos. Diu que en un ple de 2008, Julià Genovés va reconèixer que permetien a aquestes empreses fer 400 habitatges més del que havia previst l'anterior govern. També reconeixia haver treballat per aquests promotors amb qui tenia amistat. Els terrenys en litigi són dos polígons, un industrial a Castelló i un altre a l'entrada d'Empuriabrava, on es preveuen 1600 habitatges.

En la comunicació que ha enviat a l'Alcalde de Castelló, Salvi Güell, el director d'Antifrau, David Martínez Madero li reclama que el regidor del PP NO pugui votar en qualsevol tema referit al pla urbanístic que està pendent de ser aprovat definitivament. El problema és que si no vota, el govern es queda en minoria davant l'oposició. També li reclama que investigui i inspeccioni aquests fets, i que una vegada arribi a conclusions informi - en un període màxim de 30 dies a partir de dimarts passat - a Antifrau. Una vegada l'Oficina ho estudiï, adverteix que estudiarà si ho posa en mans d'un jutge o de la fiscalia.

No es queda aquí Antifrau, ja que el director de l'Oficina ha enviat al vicepresident del govern, Manuel Chaves, una carta on li demana informació sobre què ha fet la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme en el cas de Castelló d'Empúries. Martínez Madero recorda al vicepresident que la comissió de seguiment va declarar el 2007 que determinats regidors de l'ajuntament de Castelló d'Empúries havien incorregut en transfuguisme. De fet tot el govern de la població, amb l'alcalde inclòs.

L'Oficina Antifrau demana a Manuel Chaves informació sobre el grau de compliment de les mesures que preveu el codi de conducte política en relació al transfuguisme als ajuntaments, i en concret en referència a l'equip de govern de Castelló d'Empúries.

Martínez Madero recorda a Chaves que l'Oficina Antifrau de Catalunya té importants funcions de control i prevenció de la corrupció i d'aquelles conductes que atemptem contra la integritat i la transparència en l'exercici de les funcions públiques.


No hi ha comentaris.

El Bloc de Xavi Sanllehí es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contràries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. El Bloc de Xavi Sanllehí no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè entén que són responsabilitat exclusivament seva. El Bloc de Xavi Sanllehí tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través d'aquest bloc.

Publica un comentari a l'entrada